6 способів зберегти мир у серці

6 способів зберегти мир у серці

І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі. – До Филип’ян 4:7

Божий мир і спокій у серці дають можливість насолоджуватися життям. Кілька порад допоможуть вам мати більш мирне життя.

  • Уважно стежте за тим, як проводите свій час. Може, ви намагаєтеся багато речей робити одночасно і зрештою жодна не виходить досконало. Поспіх ― це спроба плоті зробити більше, ніж Святий Дух спонукає робити. Нехай Він завжди скеровує вас!
  • Будьте готові ввічливо, але твердо сказати «ні». Іноді ми беремо на себе надмірну відповідальність через те, що нам незручно комусь відмовити. Попрохайте Бога дати вам правильні слова, щоб за потреби ви могли сміливо сказати «ні».
  • Протистійте духові зволікання. В Біблії читаємо, що потрібно виробляти дисциплінованість. Не відкладайте на потім того, що маєте зробити зараз, і тоді зможете по-справжньому насолодитися відпочинком.
  • Позбавтеся речей, що найбільше вас відволікають. Прикладом, ви знаєте, що можете цілий день провести перед телевізором ― то встановіть для себе певні правила, згідно з якими ви контролюватимете це.
  • Визначте чіткі відповідні обмеження, щоб максимально уникнути несподіваних ситуацій. Життя повне несподіванок, але кожен може навчитися встановлювати межі, які допоможуть правильно реагувати на життєві сюрпризи. І тоді ніщо не зможе вас шокувати.
  • Змініть своє життя. Попросіть Бога показати вам нестандартні шляхи заощадити час. Наприклад, я, знаючи, що не матиму часу на миття посуду після обіду, використовую паперові тарілки!

Тож, наприкінці зробимо висновок: щоб завжди жити з миром у серці, почнімо робити невеличкі кроки у цьому напрямку і дозвольмо Богові щодня вести нас, скеровуючи до Свого досконалого миру.


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, спрямовуй мене до Свого миру, що вищий за будь-яке розуміння. Покажи мені, які кроки я можу здійснювати щодня, аби завжди жити з Твоїм миром у серці.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon