Покажете на хората, че са безкрайно ценни

Покажете на хората, че са безкрайно ценни

Въпреки че баща ми и майка ми са ме оставили, Господ обаче ще ме прибере [ще ме осинови като Негово дете]. –ПСАЛОМ 27:10

Аз съм открила, че повечето хора, с които се срещаме или контактуваме в ежедневието си, нямат усещането, че са безкрайно ценни като Божии деца. Мисля, че дяволът работи усилено, за да накара хората да се чувстват без достойнство и без никаква стойност, но ние можем да неутрализираме ефекта от неговите лъжи и обвинения, като изграждаме, насърчаваме и поучаваме хората.

Един от начините да направим това е с искрен комплимент, който е един от най-ценните подаръци в този свят. Да предложите искрен комплимент може да ви изглежда като нещо дребно, но това дава огромна сила на хората, които се чувстват несигурни или мислят, че нямат толкова голямо значение.

Аз вярвам в това, че трябва да имам цели, и докато работех с Бога, за да развивам добри навици в областта на насърчението на другите хора, аз си поставих предизвикателството всеки ден да правя комплимент на поне трима човека. Препоръчвам ви да направите нещо подобно, което да ви помогне да започнете целенасочено да насърчавате другите.

Библията казва, че Бог осиновява като Негови деца онези, които се чувстват изоставени. Нека да открием тези хора и да направим необходимите усилия да ги изградим и да ги накараме да се почувстват ценни. Нека да им кажем и да им покажем, че Бог ги обича.

Молитва

Святи Душе, покажи ми хората, които не знаят, че Бог ги обича като Негови собствени деца. Заведи ме на пътя им, за да мога да ги насърчавам и да им помогна да се почувстват важни и ценни.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon