Как да познаем Исус | How to Know Jesus

Как да познаем Исус

Когато научите как може да познавате Исус, вие започвате невероятно приключение в Божия план за вашия живот. Римляни 3:23 казва така: защото всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога. Познаването на Исус значи просто да осъзнаете вашата нужда от Него, да повярвате на това, което Той е направил за вас, и да приемете Неговия чуден дар.

Това значи да разберете, че не можете да изживеете този живот сами, че сте грешни и се нуждаете от Спасител. А добрата новина за познаването на Исус и спасението е красивата размяна, която се случва в този миг. Вие Му давате всичките си лоши и грешни постъпки, а в замяна Бог ви дава всичко, което Той има за вас. Независимо дали сега го знаете или все още не, Неговият план за живота ви е чудесен, а това е първата стъпка в това пътуване.

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.“ – ЙОАН 3:16

МОЛИТВА

Римляни 10:9 казва, че ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш.

 

Ако Исус те призовава да имаш лична връзка с Него и ти си готов да Го следваш във всичките си дела, помоли се така на глас:

 

„Исусе, аз знам, че съм грешник и се нуждая от Спасител. Вярвам, че когато Ти отиде на кръста, отиде заради мен и моите грехове. Доверявам Ти се, че сега ще ме спасиш. Давам Ти живота си. Днес аз знам, че съм спасен и че Ти си ми простил, помогни ми да разбера какво значи да живея за Теб всеки ден. Амин.“

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon