Вие може да бъдете сами, без да сте самотни

Вие може да бъдете сами, без да сте самотни

Бъдете силни и храбри, не бойте се, нито треперете от тях; защото ГОСПОД, твоят Бог, Той е, Който върви пред тебе; няма да отстъпи от тебе, нито ще те изостави. –ВТОРОЗАКОНИЕ 31:6

Самотата често се преживява като душевна болка вътре в нас, вакуум или копнеж за обич и привързаност. Нейните странични ефекти включват чувството на празнота, безполезност или липса на цел и смисъл. Има много причини за самотата, но много хора не осъзнават, че не трябва да живеят с нея. Те могат да ѝ се противопоставят и да се справят с нея.

Важно е да осъзнаете, че просто защото че сте сами, това не означава, че трябва да бъдете самотни, тъжни или унили. Въпреки че не винаги е възможно да избегнем това, че сме сами, винаги има начин да не допускаме да бъдем потискани от самотата.

Божието слово ни казва да бъдем силни и смели, защото Бог винаги е с нас. Физически може да бъдете сами, но това не означава че трябва да бъдете самотни, защото духовно Бог винаги е там. Той никога няма да ви напусне или да ви изостави.

Следващия път, когато чувството на самота се опита да се надигне в живота ви, аз ви насърчавам да си спомните Второзаконие 31:6. Декларирайте силно на глас, че Бог е с вас и започнете да Му говорите. Когато направите място за Него, Неговото присъствие ще изпълни живота ви. Вие не трябва да бъдете сами, тъй като Божието присъствие е с вас където и да отидете.


Молитва

Господи, аз съм толкова доволен, че Ти винаги си с мен. Аз зная, че никога не трябва да се чувствам самотен, когато Ти Си до мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon