Битката За Ума

Битката за ума

Защото нашата борба не е срещу кръв и плът [която се състои от физически противници], а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу злите духове под небесната (свръхестествена) сфера. Ефесяни 6:12

Едно внимателно изучаване на Ефесяни 6 глава ни информира, че ние сме във война и че нашето воюване не е с другите човешки същества, а с нечестивия. Нашият враг Сатана се опитва да ни победи с лъжи и измами, чрез добре скроени планове и целенасочена измама.

Исус нарече дявола „баща на лъжата и на всичко фалшиво” (Йоан 8:44). Той лъже и мен, и вас. Той ни казва неща за самите нас, за другите хора и за обстоятелствата, които не са истина. Но той обикновено не ни казва цялата лъжа наведнъж.

Той започва като бомбардира ума ни с умно измислени схеми на отделни малки натрапчиви мисли, подозрения, съмнения, страхове, чудене, разсъждаване и разни теории. Той се движи бавно и внимателно. Запомнете, че той има стратегия за своето воюване.

Сатана ни е изучавал дълго време и знае какво обичаме и какво не обичаме. Той знае какви са нашите слабости, несигурност и страхове. Той знае какво ни притеснява най-много и е готов да инвестира достатъчно време, за да ни победи. Но ние можем да издържим повече от врага чрез силата на Святия Дух и чрез изучаване на истината от Божието слово!


Вие сте повече от победители чрез Христос, Който ви обича!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon