Богоугодни мотиви

Богоугодни мотиви

Изпитай ме [напълно], Боже, и познай сърцето ми; опитай ме и разбери мислите ми! –ПСАЛОМ 139:23

Преди много години, когато се борехме с финансови проблеми, аз бях се изморила да вярвам, че разрешението на проблемите ще дойде и бях съкрушена пред Господа. Аз плаках известно време за това и после, по Божията благодат, взех решение и направих следното изявление: „Боже, аз ще давам десятък и дарения до деня, в който умра, независимо дали ще видя някога някакъв резултат от това, или не!”

Аз вярвам с цялото си сърце, че това беше тест за мен, за да видя защо наистина давам. Господ искаше да ми открие дали имам правилни, богоугодни мотиви. Ако аз просто „давах, за да получа”, може да съм давала с егоистични мотиви, за да получа нещо от Бога.

Имаше много поучения и проповеди, в които се казваше: „Направете това и ще получите онова, което искате.” Но какво ще кажете да имаме чисто сърце, което казва: „Аз искам да направя правилното нещо, просто защото е правилно и прославя Бога”?

Насърчавам ви днес искрено и честно да изпитате мотивите си и да се уверите, че те не са егоцентрични. Направете посвещение с цялото си сърце да служите на Бога, но поради правилните причини.


Молитва

Святи Душе, претърси сърцето ми днес и ми покажи моите истински мотиви и намерения. Ако те не са богоугодни в някоя област, посочи ми ги и ми помогни да се променя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon