Бог говори внезапно

Бог говори внезапно

Превърнал си плача ми в игра за мене; съблякъл си ми вретището и си ме препасал с веселие. (ПСАЛОМ 30:11)

В един петък сутрин през 1976 г. аз бях разстроена и отчаяна. Опитвах се да направя всичко, което църквата казва, че трябва и всичко, което аз си мислех, че Бог изисква от мен, но изглежда нищо не работеше и бях много обезсърчена. Аз знаех, че се нуждая от промяна в живота си, но не бях сигурна точно от каква промяна се нуждая. Знаех, че търся нещо, но не бях сигурна какво търсех.

Тази сутрин извиках към Бога и Му казах, че не мога да продължавам повече така. Спомням си, че казах: „Боже, нещо липсва. Не знам какво е това, но нещо липсва”.

За моя изненада Той ми отговори с глас, който звучеше достатъчно силно, за да бъде Неговия глас, който чух с ушите си да ме вика по име и да ми говори за търпението. От този момент нататък аз знаех, че Той ще направи нещо за моята ситуация. По-късно през деня, в моята кола Исус ме изпълни с присъствието на Святия Дух по начин, който не бях преживявала никога. Най-добрия начин да опиша чувството е да кажа, че се почувствах все едно някой беше излял течна любов в мен. Аз незабавно открих в себе си нов мир, нова радост и любов, които почиваха вътре в мен и изтичаха от мен, и всички около мен забелязаха положителни промени в моето поведение, тъй като аз започнах да обичам другите хора, както никога преди.

Тази сутрин станах с чувството, че все едно всичко е свършено. Същата вечер си легнах, знаейки че съм на място за започване на нови начинания. Бог често действа по такъв начин; Той говори и се движи внезапно в живота ни. Не се изморявайте да чакате Бога, защото днес може да бъде вашия ден за Неговото „внезапно” действие.

Бог иска да върши велики неща в живота ви. Отворете сърцето си за Него много повече, отколкото някога преди. Помолете Го да ви промени и да промени живота ви както смята за най-добре.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Днес може да бъде вашият ден за „внезапното“ действие на Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon