Бог говори на Своите приятели

Бог говори на Своите приятели

И Господ каза: Да скрия ли от Авраам [Моят приятел и слуга] това, което ще сторя? (БИТИЕ 18:17)

Може би за никой друг не е писано толкова често като за „приятел на Бога”, колкото за Авраам. В Библията се казва, че Давид е „човек според Божието сърце” и че Йоан е „ученикът, когото Исус обичаше”, Авраам обаче имаше специалната чест да бъде наречен приятел на Бога на повече от едно място в Писанието.

Когато Бог реши да извърши осъждение за нечестието на хората от Содом и Гомор, Той каза на Авраам какво възнамерява да направи.

В едно приятелство хората си казват един на друг за това, което смятат да направят. Поради това, че Бог смяташе Авраам за приятел, Той му каза какво щеше да направи – точно както вие бихте казали на приятеля си какво ще направите. Когато Авраам чу за унищожението, което Бог възнамеряваше да извърши над Содом и Гомор, той се приближи и каза: „Би ли унищожил праведния заедно с нечестивия?” (Битие 18:23). Точно както Бог споделяше Своите планове с Авраам поради това, че те бяха приятели, Авраам „се приближи” към Бога и говореше открито и смело за Неговите планове – защото те бяха приятели. Те имаха взаимоотношение, в което можеха да общуват свободно; те можеха да говорят открито. Видът близост и интимност, на която Авраам се радваше с Бога идва от това, че той имаше сигурност в Неговата любов.

Бог също така иска да бъде и ваш приятел – да ви говори и да слуша какво вие имате да Му кажете. Започнете днес да приемате по изцяло нов начин факта, че вие сте приятел на Бога и че можете да се приближите към Него като такъв.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Развийте взаимоотношение с Бога, в което можете да Му говорите свободно и да можете лесно да чувате какво Той ви говори.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon