Бог говори на теб

Бог говори на теб

А когато дойде Онзи, Духът на истината, ще ви упътва към всяка истина (цялата, пълната истина). –ЙОАН 16:13

Това звучи като напълно основополагащо твърдение, но вярвам, че има много хора, които все още поставят под въпрос това дали наистина Бог говори на хората. Питали ли сте се някога за това? Задавате ли си въпроса дали Бог някога ще ви говори? Ще се радвате да разберете, че отговорът е „да“.

Към края на времето Си на земята, Исус казва на учениците Си: Имам още много неща да ви кажа, но сега не можете да ги понесете, или да ги приемете и да ги разберете. Но когато Духът на истината дойде, Той ще ви упътва към всяка истина (цялата, пълната истина). (Йоан 16:12-13)

Когато Исус каза тези думи, Той говореше на мъжете, с които беше прекарал изминалите три години… и въпреки това Той все още имаше на какво да ги научи. Това е изненадващо, защото си мисля, че ако Исус беше прекарал лично с мен три години, ден и нощ, аз щях да науча всичко възможно, което можеше да се знае.

Но Исус винаги има какво още да каже, защото ние винаги ще се сблъскваме с нови ситуации в живота, през които Той иска да ни преведе. Затова ни е даден Святият Дух – за да можем да чуем Бог да говори, въпреки че Той може да не е физически пред нас.
Чрез Христос и силата на Святия Дух, Бог иска да ви говори лично всеки ден. Той иска да ви води стъпка по стъпка към добрите неща, Които е приготвил за вас.

Отец ще даде дара на Неговия Дух на всички, които Го поискат (вж. Лука 11:13). Искам категорично отново да ви кажа, че всеки от нас може да чува от Бога и да бъде воден ежедневно от Святия Дух. Слушате ли Го?


Молитва

Господи, аз те моля да бъда воден от Святия Дух, аз вярвам, че Ти ми говориш и искам да зная какво имаш да ми кажеш.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon