Бог е способен и стабилен

Исус Христос (Месията) е [винаги] Същият вчера, днес и до века. –ЕВРЕИ 13:8

Моят съпруг, Дейв, е чудесен пример за човек, който постоянно живее с мир и стабилност. Той често ми напомня на скала, което е и едно от имената на Исус.

Виждате ли, както една твърда скала, Исус не се променя. Авторът на Евреи казва, че Той е същият вчера, днес и завинаги.

В миналото аз се борех да живея със същия мир и стабилността, която Дейв имаше. Аз бях щастлива един ден, а на следващия бях депресирана. Накрая осъзнах какво прави Дейв толкова спокоен: Той се беше доверил на Бога, Който не се променя. Той знаеше, че без значение какво ще се случи, Бог остава същият. Библията ни казва, че Господ, нашият Бог, Който е с нас през цялото време, е Всемогъщият Бог (вж. Софония 3:17), мощен да ни помогне да победим и да живеем според Неговото Слово и Дух, които не се променят.

Нашият Бог е способен… и стабилен. Защо да не Му се доверим днес? Когато осъзнаете, че независимо какво се случва, Бог си остава същият и ако основете живота си на Неговото естество, което не се променя, то тогава ще можете да се наслаждавате на продължаващи дълго време наслада и спокойствие, които Той копнее да ви даде. Защо да не започнете от днес?

Молитва

Господи, Ти си способен и стабилен! Ти Си единствената константа в този живот. Аз знам, че независимо какво се случва, аз мога да разчитам на Теб и да се доверя на Твоето естество, което не се променя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon