Бог е с нас всякога

Бог е с нас всякога

Защото Този Бог е наш Бог до вечни векове; Той ще ни ръководи дори до смърт. (ПСАЛОМ 48:14)

Утешително е да вярваме, че Бог е обещал да ни води докато сме на тази земя. Ние никога не сме сами, защото Той е винаги с нас и винаги бди над нас.

Докато развивате способността си да „чувате” от Бога, трябва да помните, че божественото водителство е един от основните начини, по които Той говори. Изградете духовен навик да Го почитате с всичко, което правите, като търсите Неговото водителство и вярвате, че го имате.

Малко по-късно днес ще отида да пазарувам и ще помоля Бог да ме води. Може да ме заведе на разпродажба, която не съм очаквала или да направлява стъпките ми, за да срещна някой, който има нужда от насърчение. Вярвам, че стъпките ми се направляват от Господа (вж. Псалом 37:23). Доверявам се на Бог да ме води, за да купя неща, от които имам нужда и да ми помогне да не купувам неща, от които нямам нужда. Искам Той да е въвлечен във всичко, което правя и се надявам и с вас да е така.

В моето учителско служение, Бог често се намесва с водителство. Аз се подготвям и изучавам темата, за която възнамерявам да говоря, но често когато започна, виждам, че Бог ме води в друга посока от тази, която съм планирала. Той знае слушателите от какво послание имат нужда и моята работа е да Го оставя да води.

Насърчавам ви да помните, че чуването на Божия глас може да изглежда напълно естествено. Не търсете свръхестествени преживявания, но вместо това търсете Божието водителство. Неговият Дух е във вас и Той се наслаждава да участва във вашите дейности. Каквото и да правите днес и където и да отивате, очаквайте от Него да ви води.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог винаги е с вас и ще ви води, каквото и да правите днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon