Бог има отговор още преди ние да се помолим

Бог има отговор още преди ние да се помолим

Ще призова Господа, Който е достохвален; така ще бъда избавен от неприятелите си. (2 ЦАРЕ 22:4)

Пред лицето на една трудна и обезсърчителна битка, Йосафат отиде при Бога, като първо започна да Го хвали и да Му казва колко велик, чудесен, силен и прекрасен е Той. След това започна да си припомня специфични могъщи действия, които Господ е извършил в миналото, за да защити Своя народ и да изпълни обещанията Си. След всичко това, той представи своето искане на Бога. Той започна, като изразяваше своята пълна увереност, че Господ може да се справи с проблема. Тогава Той просто каза: „O, Господи, межу другото нашите врагове идват срещу нас, за да се опитат да ни отнемат притежанията, които Ти Си ни дал за наше наследство. Аз просто си помислих, че би трябвало да спомена този малък проблем. Но Ти си толкова велик: Аз зная, че Ти вече си поставил под контрол тази ситуация.”

Когато молим Бога за помощ, ние трябва да осъзнаем, че Той ни чува още първия път, когато я поискаме. Ние не трябва да прекарваме нашето време за молитва, искайки едно и също нещо отново и отново. Аз мисля, че е най-добре да помолим Бога и да кажем какво искаме и от какво имаме нужда и после, когато ни дойде на ум, да Му благодарим, че Той работи. Ние трябва да Му кажем, че Му имаме доверие и знаем, че Неговото време ще бъде перфектно.

Бог има план за вашето избавление, преди проблемите ви изобщо да се появят. Бог никога не е изненадан! Продължавайте да се фокусирате върху Него; покланяйте Му се, хвалете Го и Му благодарете, че помощта е на път и продължавайте да слушате, за да чуете Неговия глас, докато Той ви води през вашите битки чак до победата.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бог няма нужда от нашето подсещане, но има нужда от нашето хваление.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon