Бог иска да ни благослови

Бог иска да ни благослови

Защото Господ Бог е слънце и щит; Господ ще даде [в настоящето] благодат и [в бъдеще] слава (почит, великолепие и блаженство); няма да лиши от никакво добро ходещите с незлобие. (ПСАЛОМ 84:11)

Чрез нашата съвест Святият Дух ни показва дали вършим нещо неправилно и лошо, нещо, което натъжава Бога, пречи на нашето взаимоотношение с Него или ни пречи да усещаме Неговото присъствие в живота си. Той също така ни помага да се върнем на мястото, където трябва да бъдем. Той ни изобличава и ни убеждава, но никога, никога не ни осъжда.

Бог ни обича дори повече, отколкото ние обичаме нашите собствени деца, и в Неговата любов Той ни дисциплинира. Аз си спомням как мразех да отнемам привилегиите от моите деца, когато бяха малки. Но знаех, че те щяха да имат големи проблеми, ако не бяха се научили да ме слушат. Бог има същата загриженост за нас, но Той е търпелив. Той ни казва и пак ни казва, отново и отново, какво трябва да направим. Той може да ни каже нещо по петнадесет различни начина, опитвайки се да привлече вниманието ни, като иска ние да Му се покорим за нашето собствено добро.

Божието послание на убеждаваща любов е навсякъде около нас. Той иска да Го слушаме, защото ни обича. Ако ние упорстваме и вървим по нашите собствени пътища, Той ще отнеме привилегии и благословения от нас. Но Той прави така само защото иска ние да станем зрели хора и да израснем до място, където може да излее Неговите изобилни благословения върху нас. Ако Бог доброволно даде Своя Син Исус за нас, то със сигурност няма да задържи нищо и ще ни даде всичко, от което се нуждаем. Ние можем да разчитаме на Него да посрещне нашите нужди и да ни благослови изобилно.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Запомнете, че Бог иска да ви благослови, дори когато ви дисциплинира.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon