Бог предава Своите послания

Бог предава Своите послания

Ще се подчиняваш на гласа на Господа, твоя Бог.(ВТОРОЗАКОНИЕ 27:10)

Както знаете, понякога Бог ни говори чрез други хора. Спомням си един конкретен случай, в който Бог ми говори чрез Дейв относно проблем в живота ми. Когато той сподели това с мен, аз се разгневих. А Дейв само каза: „Прави каквото искаш; аз само ти казвам това, което вярвам, че Бог ми показа“. Той не се опита да ме убеди в правотата си, просто ми предаде това, което вярва, че Бог му е доверил. През следващите три дни Бог ме убеждаваше, че словото, което беше дал на Дейв, е вярно. Пролях много сълзи, защото ме беше срам да призная, че Дейв беше прав!

Благодарение на словото на знание, което Бог ми даде чрез него, аз успях да разбера защо имах проблеми в определена област от живота си. Аз бях търсила Бога по този въпрос и не получавах никакъв отговор. Дейв ми беше дал отговора, но той не ми хареса, защото ме изобличаваше за грях на осъждане и сплетничество. Най-вероятно Бог даде това слово на Дейв, защото не бях съвсем готова да го приема и сигурно нямаше да го чуя директно от Бога.

Не бих могла да преувелича въздействието на това преживяване върху живота ми. Сигурна съм, че ако Бог се беше занимавал с мен директно, пак щях да си извадя поука, но нямаше да науча толкова много, колкото научих чрез Дейв.
Насърчавам ви да бъдете отворени да чуете как Бог ви говори чрез надеждни хора, които чуват гласа Му и ви обичат достатъчно, за да ви кажат това, което Той иска да чуете.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Всеки ден искайте от Бога да ви говори както, когато и чрез когото Той пожелае.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon