Бог Променя Хората Чрез Молитва

Бог променя хората чрез молитва

И така, увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения и благодарения за всички човеци. 1 Тимотей 2:1

В Изход 32 глава, Моисей ходатайства за децата на Израил, за да не ги унищожи Божият гняв. Това е вълнуващ пример, който описва как искрената молитва може да променя ситуациите.
Понякога имам водителство да се моля за това Бог да бъде милостив с някого или да продължава да работи с хората и да променя в тях онова, което е необходимо.

Както Исус казва на Своите ученици в Гетсиманската градина, ние трябва да „бдим и да се молим” (Матей 26:41). Ние имаме възможност да се молим един за друг, а не да съдим и да критикуваме другите. Бог ни позволява да разпознаваме какви са нуждите на хората, за да бъдем част от отговора, а не част от проблема. Запомнете, че ние не сме грънчарят. Бог е грънчарят и ние със сигурност не знаем как да „поправим” хората. Ние не можем да променяме хората, но можем да се молим и да гледаме как Той работи в тях.

Когато хората страдат, дори поради техния собствен погрешен избор, те често пъти са слепи за истината. Ние можем да се молим те да си отворят очите и те действително да видят истината, за да може тя да ги освободи. Хората, които страдат и ги боли, имат нужда Бог да се намеси в живота им, но ако те не знаят как да призоват Бога, ние можем да стоим в пролома между тях и Бог като ходатаи и да видим пробива, докато се молим.


Ние можем да се молим и да оставим Бог да Си свърши работата.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon