Бог развързва вашите възли един по един

Бог развързва вашите възли един по един

А Господ да насочи сърцата ви в [осъзнаването и показването] на Божията любов и в Христовата твърдост и търпение, и в това да чакаме Неговото завръщане. –2 СОЛУНЦИ 3:5

Представете си вашия живот като купчина от връзки за обувки, като всички са завързани на възел и всяка връзка за обувки е с различен цвят. Всеки възел представлява проблем и процесът на разплитане на тези възли и разрешаването на тези проблеми ще отнеме известно време и усилия. Отне ми дълго време да завържа всички тези възли и ще отнеме известно време и да ги развържа.

В нашето съвременно общество, в което всичко трябва да става веднага, ние сме склонни да скачаме от едно нещо на друго, но Бог никога не бърза. Той никога не се отказва и Неговото търпение не свършва. Той ще работи с нас относно нашия конкретен проблем, а след това ще ни остави да си починем малко – но не твърде дълго. Той скоро ще се върне и ще започне да работи върху нещо друго. Той ще продължи, докато един по един всички наши възли са разплетени.

Ако понякога изглежда, че изобщо не напредвате, то това е така, защото Господ развързва вашите възли един по един. Оставете Неговото търпение да се развие във вас и рано или късно вие ще видите победа в живота си и ще преживеете свободата, която сте искали толкова дълго.


Молитва

Господи, аз съм толкова доволен, че Ти можеш да раплетеш всичките ми възли и да намериш разрешение на проблемите в живота ми. Помогни ми да развия твърдост и търпение, докато Ти работиш постоянно в живота ми.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon