Бог Се Грижи За Вас

Бог се грижи за вас

И всяка ваша грижа [всяко ваше безпокойство, тревога и грижа, веднъж и завинаги] възложете на Него, защото Той се грижи за вас и нежно бди над вас. 1 Петрово 5:7

Притеснението, тревогите и безпокойството нямат позитивен ефект върху живота ни. Те не ни носят разрешение на проблемите. Те не ни помагат да постигнем добро здраве и възпрепятстват нашият духовен растеж в Божието слово.

Един от начините, по които Сатана краде Божието слово от нашето сърце, е чрез тревогите. Библията казва, че ние трябва да възложим нашите грижи и тревоги на Бога, което правим чрез молитва. Ние не можем да се справим със собствените си проблеми, не сме създадени за това. Ние сме създадени от Бога да бъдем зависими от Него, да Му занесем нашите предизвикателства и да Му позволим да ни помогне да минем през тях.

Не е много мъдро да вземаме грижите и тревогите на живота върху себе си. Да задържаме нашите грижи в себе си е проява на гордост. Това показва, че си мислим, че можем да разрешим собствените си проблеми и че нямаме нужда от Господа.

Ние показваме смирението си, като уповаваме на Бога. Притеснението, тревогите и безпокойството не са проява на упование в Бога, а те заявяват поради самото си съществуване, че ние се опитваме да се погрижим сами за себе си.
Молете се за всичко и не се безпокойте за нищо. И така повече ще се наслаждавате на живота.


Безпокойството е като това да се люлеете в люлеещ се стол: заети сте с него, но това не ви води до никъде!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon