Бог се грижи за всеки детайл

Бог се грижи за всеки детайл

Не се ли продават две врабчета за един асарий? И пак нито едно от тях няма да падне на земята без волята (съгласието) на вашия Отец. А на вас и космите на главата са всички преброени. Затова, не бойте се, вие сте много по-ценни от врабчетата. (МАТЕЙ 10:29–31)

Чрез силата на Святия Дух, Бог иска да ви говори всеки ден. Той иска да ви води стъпка по стъпка извън всеки проблем и в добрите неща, които Той има запазени за вас. Бог го е грижа и за най-малкия детайл от живота ви. Според стиховете за днес, Той дори брои космите на главата ви. Него го е грижа за желанията на сърцето ви и иска да ви открие истината, която ще ви освободи от притесненията и страха.

Божият план да споделя с вас близко и интимно взаимоотношение е съществувал дори още преди да сте били родени, както може да прочетете в Псалом 139:16: „Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; и в Твоята книга бяха записани всичките определени дни [на живота ми], докато още не съществуваше нито един от тях”. Бог знае колко са всичките ни дни и има план за всеки един. Ако Го питаме какво да правим всеки един ден и вярваме, че Той ни води, ние ще открием, че изпълняваме Неговия план за живота ни.

Изглежда неразбираемо за нас Бог да има план за всеки човек на Земята, но това също така ни носи голям мир, като знаем, че Той може да вземе хаоса и да го обърне в нещо значимо и стойностно. Прекарвайте време в това да опознаете Бога, защото Неговият план се разкрива чрез близко и интимно взаимоотношение с Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Помнете, че Бог следи дори броя на врабчетата, следователно Той със сигурност е в контрол на всичко, което ще ви донесе животът днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon