Бог ще задоволи копнежа ви

Бог ще задоволи копнежа ви

Както еленът пъхти за водните потоци, така душата ми въздиша за Тебе, Боже. Жадна е душата ми за Бога, за живия Бог. (ПСАЛОМ 42:1–2)

В продължение на много години ходех на църква без да знам, че Бог иска да ми говори. Аз искрено Го обичах, но не разбирах много неща. Спазвах всички религиозни правила и празници и ходех на църква всяка неделя. Правех всичко, което знаех по онова време, но това не беше достатъчно, за да задоволи копнежа ми за Бога.

Можех да прекарвам всеки момент в църквата или в изучаване на Библията, но това нямаше да утоли жаждата ми за по-дълбоки взаимоотношения с Господ. Имах нужда да говоря с Него за миналото си и да чуя от Него за моето бъдеще. Но никой не ме научи, че Бог иска да говори директно с мен. Не, никой не предложи решение за моя духовен копнеж.

Когато четях Библията, научих, че Бог наистина иска да говори с нас и да задоволи копнежите ни за Негово присъствие и взаимодействие в живота ни. Той има планове за живота ни, планове, които ще ни доведат до мир и удовлетворение и Бог иска да придобием познание и разбиране за Него и Неговата воля чрез Божествено напътствие.

Бог е загрижен за всичко, което ни засяга и Неговият план е да бъде тясно ангажиран във всеки аспект от живота ни. Разбирането и вярата в тази истина превърна ходенето ми с Него в приключение, вместо в религиозно задължение.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Прекарайте част от тихото си време днес в тишина! Успокойте сърцето си и слушайте какво иска да ви каже Бог.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon