Бог ще направлява вашето пътуване

Бог ще направлява вашето пътуване

Стъпките на човека се оправят от Господа; и Неговото благоволение е в пътя Му. –ПСАЛОМ 37:23

Християнският живот може да се оприличи на едно пътуване. Святият Дух е нашия водач… Той ни води ежедневно. И винаги ни води към това, което е най-добро за живота ни. Ключът към едно успешно и удовлетворяващо пътуване е да следваме Него.
Но какво означава да следваш Бога? Всъщност това означава да се Му се покоряваш, да следваш Неговото водителство и да правиш това, което Той казва.

Толкова много пъти ние бързаме и вървим пред Бога. Ние може да си мислим, че знаем коя е най-добрата посока, в която да вървим или да станем нетърпеливи относно Неговото време и да направим погрешен завой, защото изглежда по-бързо. Проблемът е, че веднъж щом осъзнаем, че пътят води до задънена улица, ние трябва да се върнем по целия път обратно до мястото, където сме се отклонили от курса.

Добрата новина е, че Бог е там и ни чака, за да поеме отново водителството и да ни покаже правилния път, по който да вървим.

Господ е планирал съвършено всяко едно от нашите пътувания. Ние трябва напълно да разберем, че Той ни обича, че Той е добър и справедлив и че ние можем да Му се доверим.

Ние можем да Му се доверим да ни води в посоката, която е правилна за нас. Ние можем да Му се доверим да ни коригира, когато се отклоним и да ни доведе обратно на правилното място. Ние можем да Му се доверим за другите хора, които срещаме по нашия път. Можем да Му се доверим за всичко в живота си… точка.

Следвайте водителството на Святия Дух, защото Той знае пътя и Той винаги ще остане с вас. Доверете Му се да ви води към всяко добро нещо, което е планирал за живота ви, много преди още да сте били родени. И се наслаждавайте на пътуването.

Молитва

Господи, Твоето Слово казва, че Ти оправяш стъпките на праведния. Доверявам Ти се да ме водиш по пътя, който си приготвил за мен. Аз знам, че когато се отклоня, Ти винаги ще бъдеш там, за да ми помогнеш да се възстановя и да продължа да вървя напред.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon