Божието дело в живота ви

Божието дело в живота ви

А всички ние, гледайки [в Божието слово] Господната слава с открито лице, постоянно се преобразяваме в Неговия образ, във все по-голямо великолепие и от една степен на слава в друга; [защото това идва] от Господа, [Който е] Духът. 2 КОРИНТЯНИ 3:18

Бог ни преобразява от една степен на слава в друга, но докато вие вървите към следващата степен, не забравяйте да се наслаждавате на славата, в която се намирате в момента. Не се сравнявайте с другите хора и не сравнявайте това, което Бог прави за вас с онова, което прави за тях. Всеки от нас е уникален и Бог се отнася с нас по различен начин, според това, от което знае, че се нуждаем.

Може да не забелязвате промяна всеки ден, но искам да събудя вярата ви, за да повярвате, че Бог действа, точно както е обещал. Не забравяйте, че виждаме след като повярваме, а не преди това. Ние се борим със себе си поради всичко, което не сме, докато бихме могли да хвалим Бога и да Му се покланяме за всичко, което сме. Когато се покланяме на Бога заради Неговата същност, за това Кой е Той, ние виждаме в живота ни да стават неща, които никога не бихме могли да постигнем сами.

Когато се покланяме на Бога, ние се освобождаваме от разочарованието. Влизаме в Божията почивка и започваме да се наслаждаваме на живота повече от всякога. Недостатъците, които имаме, започват да изчезват и Божият характер става реалност в живота ни.


Когато освобождаваме вярата си в Него, ние освобождаваме Неговото дело в нашия живот.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon