Божието слово е добро лекарство

Божието слово е добро лекарство

Изпраща Словото Си и ги изцелява, и ги отървава от ямите, в които лежат, и от тяхното унищожение. –ПСАЛОМ 107:20

Много хора правят грешката да заместват своята вяра в изцелението с действителното приемане на Божието лекарство – Неговото Слово. Те казват: „Аз вярвам в изцелението“, без да използват и без да прилагат Словото. Колко може да ни помогне едно лекарство, ако изобщо не го вземаме?

Божието слово е Неговото лекарство – то е средството за изцеление, също както естественото лекарство е средство за изцеление, или катализатор. С други думи, лекарството само по себе си съдържа капацитета да извърши изцелението. В Божието слово се намира капацитетът, животът, способността и природата да носи изцеление на вашето тяло.

Така че, как го приемате вие? Само когато Божието слово се вкорени във вашето сърце и остане там, то произвежда изцеление в тялото ви. Само знанието в главата ви няма да го направи. Писанията трябва да проникнат и да се пропият във вашия ум и в сърцето ви чрез размишление – като го четете, като го слушате, като го обмисляте и като го прехвърляте и превъртате в ума си отново и отново – за да произведе изцеление във вашето тяло. И веднъж щом Словото наистина проникне във вашето сърце, то може да донесе здраве на цялото ви тяло. Позволете на Божието слово да проникне дълбоко във вашето сърце днес.


Молитва

Господи, аз избирам днес да размишлявам върху Твоето изцелително Слово. С Твоето Слово, което е дълбоко в сърцето ми, зная, че изцелението Ти ще изпълни цялото ми тяло.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon