Божият съвършен план за теб

Като съм уверен именно в това, че Онзи, Който е започнал добро дело във вас, ще продължи до деня на Исус Христос [точно докато дойде времето на Неговото завръщане] да развива [това добро дело] и да го усъвършенства, и да го доведе до пълно завършване във вас. –ФИЛИПЯНИ 1:6

„Бог има съвършен план за живота ви!“ Всички ние сме чували тази фраза, но аз не мисля, че повечето от нас наистина го вярват.  Може би ни притеснява думата „съвършен“. Никой не е съвършен и идеята да бъдем съвършени само прибавя още напрежение и стрес към живота ни.

Съвършенството изглежда невъзможно. И познайте какво? Невъзможно е!

Божият план не е съвършен поради това, че ние сме съвършени. Планът е съвършен, защото Бог е Този, Който го е съставил. Съвършенството идва от Него и само Бог е съвършен. Той ни познава по-добре, отколкото ние познаваме себе си, и Той е съставил и е задействал план, който е специално изработен и проектиран за нашия живот.

Павел ни казва във Филипяни 1:6, че Бог ни е спасил и е започнал да върши добро дело вътре в нас, и че Неговата работа в нас ще бъде напълно завършена.

Когато мислим за работата, която Бог извършва в нас, ние трябва да си припомняме, че колкото и несъвършени да сме ние, Бог е израз на съвършенството. Ние не можем да направим нищо, което да е достатъчно добро и което да удовлетвори Божието съвършенство. Само Исус, Съвършеният, е достатъчно добър. И поради това, че ние сме в Христос, Божият съвършен план е възможен за нас!

Молитва

Скъпи Господи, знам че не съм съвършен, но за щастие, Твоят план за мен зависи от Твоето съвършенство, а не от моето. Благодаря ти толкова много за това, че извършваш Своето доброто дело вътре в мен. Доверявам ти се, че ще го изпълниш докрай.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon