Бъдете истински поклонници

Бъдете истински поклонници

Но иде час, и сега е, когато истинските (искрени) поклонници ще се покланят на Отец с дух и истина (реалност); защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. (ЙОАН 4:23)

Светът често мисли за поклонението като за „религия“, което не е далече от библейската концепция за поклонение. Когато хората питат: „Къде се покланяте?” те често просто искат да знаят къде ходим на църква. Когато четем за поклонението в Библията, ние четем за личното взаимоотношение с един Бог, на Когото можем да говорим и Който може да говори на нас. Ние четем за духовна интимност и пламенно изразяване на посвещение от хора, които обичат Бога и Му се покланят с цялото си сърце. Това е истинско поклонение – такъв вид, които извира от нас, когато имаме ревност и ентусиазъм за Бога в живота си.

Според днешния стих, Бог търси истински и искрени поклонници, които наистина ще Му се покланят с цялото си сърце.

Аз винаги съм се натъжавала от факта, че Бог трябва да търси истински поклонници. Мисля, че би трябвало да има изобилие от такива поклонници! Но за мен е много интересно, че Той не иска да Му се покланя просто който и да е поклонник. Той иска истински и искрени поклонници. Той не търси хора, които ще Му се покланят от страх или по задължение, а такива, които се покланят в резултат на едно любящо взаимоотношение.

Истинското поклонение е много повече от това да посещаваме църковна служба и да пеем песни. Ние трябва да се покланяме на Бога с целия си живот, като вършим всичко за Него и чрез Него. Искреното поклонение идва като резултат от интимната близост с Бога и то ни прави чувствителни, за да можем да чуваме Неговия глас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не се покланяйте от страх; покланяйте се от любов.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon