Не бъдете все заети. Бъдете плодоносни!

Не бъдете все заети. Бъдете плодоносни!

Твърде многото занимания и грижи произвеждат неспокойни сънища, а по твърде многото думи се познава гласът на глупака. –ЕКЛЕСИАСТ 5:3

Вършите ли разни „неща”, които не дават плод? Заети ли сте прекалено много и това ограбва ли вашия мир?

Веднъж чух за един охранител, който пазел един определен парцел земя в Бъкингамския дворец в Англия. В продължение на сто години, двадесет и четири часа в денонощието, този парцел земя бил охраняван.

Веднъж някой попитал: „Какво пазите?” Той не знаел и просто казал, че мястото се охранява от сто години.

Накрая се оказало, че преди сто години кралицата засадила там някакви розови храсти и искала да бъде сигурна, че ще пораснат. Сега, един век по-късно, този охранител стоял там, където някога бил засаден розов храст, и не пазел нищо.

Има ли такива неща, които и вие правите, но вече не знаете защо ги правите? Бог никога не ни е призовавал да бъдем заети. Той ни е призовал да даваме плод. Прекалено много безмислени дейности не носят плод, а ни носят само стрес и притеснение.

Насърчавам ви да направите ревизия на онова, което правите през деня. Може да правите нещо, което Бог не е искал от вас да правите или нещо, което Той е искал да правите, но повече не е необходимо. Нека Святият Дух да ви покаже как да се отървете от заетостта и да давате повече плод.


Молитва

Святи Душе, помогни ми да направя ревизия на живота си и да премахна всички безмислени дейности. Аз не искам да бъда прекалено зает. Покажи ми как да живея живота си така, че да давам повече плод

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon