Бъдете човек, който угажда на Бога, а не на хората

Бъдете човек, който угажда на Бога, а не на хората

У хора ли търся сега благоволение, или у Бога? Или на хора искам да угаждам? Ако бях още угаждал на хора, нямаше да бъда Христов слуга. –Галатяни 1:10

Вие този човек ли сте, който Бог ви е създал да бъдете, или живеете, за да „угаждате на хората“? Според Писанието Божията воля за нас е да Му бъдем угодни и да бъдем такива, каквито Той иска ние да бъдем.

Когато изберем да бъдем човекът, който Бог ни е създал да бъдем – уникален и различен от всички останали – трябва да очакваме да бъдем критикувани. Не винаги ще бъде лесно да се справите с това, но вие няма много да харесвате себе си, ако вървите против собствените си убеждения.

Вижте, да вървите заедно с тълпата, когато знаете в сърцето си, че Бог ви води в различна посока, е една от причините, поради която хората не успяват да бъдат себе си.

Аз искам да ви насърча да излезете извън тази рамка и да бъдете човекът, който Бог ви е създал да бъдете. Не позволявайте на начина, по който другите се отнасят с вас или ви отговарят, да определя вашата стойност. Имайте смелостта да бъдете различни и се справете с критиката.

Помнете, че Бог ви приема и ви обича. Той ви е направил такива, каквито сте, с някаква цел и вие имате в себе си нещо специално, което да предложите.


Молитва

Господи, аз не искам да живея като се опитвам да угодя на хората. Аз се осмелявам да бъда различен. Аз искам да живея с Твоето благоволение и да бъда човекът, който Ти си ме създал да бъда.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon