Бъдете щедри и радостни

Бъдете щедри и радостни

Всеки да дава според както е решил в сърцето си, без да се скъпи и не от принуждение; защото Бог обича онзи, който дава на драго сърце. –2 КОРИНТЯНИ 9:7

Като християни ние трябва да бъдем щедри хора и да даваме всичко, което можем, където можем. А това не означава само пари – ние можем да даваме помощ, насърчение, време, своя талант или прошка.

Това означава, че не можем да позволим на егоизма да застане на пътя ни. Много хора са стиснати, вкопчени в това, което имат и се страхуват да се откажат от него. Други не са стиснати в действията си, но са стиснати в сърцето си, като дават по задължение, а не защото наистина го искат. Но това не е начинът, по който Бог иска да даваме. Във Второ Коринтяни 9:7 се казва: Бог обича (Той се радва в това, оценява го над всичко друго и не иска да се откаже от него или да го върши без) онзи радостен (весел, „подбуден да го направи”) човек, който дава [на драго сърце].

Ако се замислите за това, когато предадем живота си на Богa, всичко, което имаме, така или иначе става Негово – то вече не ни принадлежи. Ние трябва да бъдем даващи хора и да използваме ресурсите си по начина, по който Той иска да ги използваме.

Давайте с радост днес. Това е угодно на Бога и тези, които дават на драго сърце, са щастливи, удовлетворени и високо ефективни.


Молитва

Господи, аз вземам решение и си поставям за цел в сърцето си точно сега да давам на драго сърце. Покажи ми днес как мога да давам щедро на Теб и на хората в живота ми.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon