Вие имате взаимоотношение със себе си

Вие имате взаимоотношение със себе си

Аз, Аз съм, Който изтривам и отменям твоите престъпления заради Себе Си и няма да си спомня за греховете ти. –ИСАЯ 43:25

Някога идвало ли ви е на ум, че имате взаимоотношение със себе си? Може никога да не сте се замисляли за това, но вие прекарвате повече време със себе си от всеки друг и е жизнено важно да се разбирате добре със себе си, защото вие сте личността, от която никога не можете да избягате.

Ние трябва да обичаме себе си – не по един егоистичен, себецентричен начин, който произвежда такъв живот, в който имаме за цел да угаждаме на себе си, а по един балансиран, богоугоден начин, който утвърждава Божието творение като добро и почтено по своята същност. Никой не е съвършен и ние може да сме повредени поради нещастията, които сме преживели, но това не означава, че нямаме стойност и че не ставаме за нищо.

Ние трябва да имаме този вид любов към себе си, която казва: „Зная, че Бог ме обича, така че аз мога да обичам това, което Бог избира да обича. Аз не обичам всичко, което правя, но аз приемам себе си, защото Бог ме приема.” Ние трябва да развиваме този вид зряла любов, която казва: „Аз вярвам, че Бог ме променя ежедневно, но по време на този процес аз няма да отхвърля онова, което Бог приема. Аз ще приема себе си такъв, какъвто съм сега, като зная, че не винаги ще остана такъв.”


Молитва

Господи, както се казва в Исая 43:25: Ти изтриваш моите грехове и ме приемаш, което означава, че аз не трябва да отхвърлям себе си. Аз съм свободен да обичам себе си по един здравословен начин, защото Ти ме обичаш!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon