Вие не можете да дадете повече от Бога

Давайте и ще ви се дава; добра мярка – натъпкана, стръскана, препълнена, ще ви дават в пазвата; защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва.  –ЛУКА 6:38

Някои хора поставят парите или светската система на търговия преди Бога. Но Библията заявява в Откровение 18 глава, че ако поставим доверието си в парите, ще бъдем разочаровани и ще се провалим. Разбрала съм, че начинът да се справим с парите е прост: Опитайте се да дадете повече от Бога. (Истината е, че не е възможно да дадете повече отколкото Бог ще ви даде, но когато се опитате, резултатите са изумителни.)

Колкото повече даваме, толкова повече ние Му се покоряваме с нашите финанси, и толкова повече Той ни благославя. Когато правим повече неща за другите хора, ще открием, че сме по-щастливи и по-удовлетворени, отколкото сме били преди. Обществото ни казва да инвестираме всичко в светската система и да работим през цялото време, за да изкарваме повече пари. Но ако  го направим, ние никога няма да имаме нищо, което има значение, особено радост. И няма да можем д се наслаждаваме на парите които имаме, защото ние няма да ги използваме по Божия начин.

Това може да няма смисъл според системата на света, но Бог не иска вие просто да изкарвате пари и  да ги  трупате  и спестявате. Той казва, че когато ги даваме, накрая ще имаме повече пари. Аз ви предизвиквам да увеличите своята щедрост днес. Доверете ми се – не можете да дадете повече, отколкото Бог ще ви даде.

Молитва

Господи, зная че Твоят план за моите финанси не е като този на светската система. Но аз зная, че когато давам по начина, по който ми казваш да давам, Ти ще се погрижиш за мен. Моите пари са Твои и аз ще ги използвам, както Ти намериш за добре.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon