Вие никога не сте сами

Господ, Той е, Който ходи пред тебе, Той ще бъде с тебе; няма да се оттегли, нито ще те изостави; не се бой!  –ВТОРОЗАКОНИЕ 31:8

Скръбта и самотата са големи проблеми, с които хората се сблъскват. Двете често вървят заедно, защото много хора скърбят за това, че са самотни. В нашето служение често получаваме молитвени нужди за хора, които се борят със самота.

Божието слово ни казва просто и ясно, че ние не сме сами. Той иска да ни избави, да ни утеши и да ни изцели. Но когато се сблъскате с болезнена загуба в живота си, може да изгубите представа за тази проста истина.

Сатана иска да повярвате, че сте сами. Той иска да повярвате, че никой не разбира как се чувствате, но той е лъжец. В допълнение към това, че Бог е с вас, много от вашите братя и сестри в Христа разбират какво преживявате умствено и емоционално (вж. 2 Коринтяни 1:3–4).

Вие не сте сами сега и никога няма да бъдете сами, без значение какво се изправя срещу вас.

Може да не разбирате много, когато ви боли и болката от загубата разкъсва душата ви, но помнете тази истина и се дръжте здраво за нея: Бог ви обича и има добро бъдеще за вас. Надявайте се на Него и Му се доверете да обърне вашия плач в радост (вж. Исая 61:1–3).

Молитва

Господи, аз не мога винаги да видя каква е истината през моята скръб и самота, но зная, че Ти никога няма да ме изоставиш. Помогни ми да запомня, че Ти си близо до мен и ми дай възможност да се сприятеля с християни, които ще ме насърчават да Те търся повече.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon