Вие сте оригинал

Вие сте оригинал

Онзи, Който създаде сърцето на всеки един от тях индивидуално. (ПСАЛОМ 33:15)

В Псалом 33:15 се говори за нас като за индивидуална личност. Защото Бог създаде и оформи сърцето на всеки един от нас индивидуално, нашите молитви трябва естествено да произлизат от сърцето ни и да бъдат съвместими с начина, по който Той ни е създал и оформил. Докато развиваме нашия индивидуален стил на общуване с Бога, ние можем да се учим от хора, които имат повече опит от нас, но трябва да внимаваме да не ги имитираме и да не им позволяваме да ни поставят някакви стандарти. Надявам се да бъда пример за много хора, но аз искам Исус да бъде техният стандарт. Няма нищо лошо в това да включим в нашия собствен молитвен живот нещо, което някой друг прави, ако наистина чувстваме, че Божият Дух ни води да го направим, но е погрешно да се насилваме да правим това, което другите правят, ако не се чувстваме удобно с това в духа си.

Насърчавам ви да развивате вашия собствен стил на разговор с Бога и на слушане и чуване на Неговия глас. Не се опитвайте да бъдете в крак с другите или да копирате техния молитвен стил – не се чувствайте принудени да прилагате всеки „молитвен принцип”, които сте научили всеки път, когато се молите. Просто бъдете каквито сте, запомнете, че Бог ви е създал и оформил точно такива, каквито е искал да бъдете. Той се наслаждава на вашата индивидуалност и иска да ви говори по един личен и уникален начин.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бог ви обича такива каквито сте и харесва начина, по който говорите. Не се срамувайте пред Него.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon