Всеки ден е нов ден

Всеки ден е нов ден

Този е денят, който ГОСПОД е създал; нека се радваме и се развеселим в Него. –ПСАЛОМ 118:24

Бог иска ние да се радваме по време на нашето обикновено ежедневие – дори и в най-лошите дни.

Имаше време в моя живот, когато аз се страхувах да се изправя лице в лице с всеки следващ ден. Всичко, за което можех да мисля, бяха обстоятелствата, в които се намирах – чудейки се как ние с Дейв ще си платим сметките или как ще свършим всичко, което трябва да направим. Понякога аз исках да се завия със завивките през глава и просто да си остана в леглото.

Толкова много се тревожех, че пропусках най-важното: Бог беше създал един нов ден и Той го беше създал, за да му се радваме.
Всеки ден е изпълнен с всякакви ситуации, които могат да ви разстроят – неща като това да си изгубите ключа или да бъдете хванати от задръстването на пътя. Но вие можете да изберете да имате мир и да се контролирате насред ситуациите.
Когато отдалечим мислите си от себе си и от нашите обстоятелства и се фокусираме върху Бога и това да обичаме другите хора, ние приемаме отношение, което почита Бога и ни дава сили да виждаме всеки ден като един вълнуващ нов дар от Него.


Молитва

Господи, благодаря Ти за този нов ден, който си ми подарил. Вместо да се фокусирам върху нещата, който ме тревожат и притесняват в живота, аз избирам да имам мир в Теб, да се радвам и да бъда доволен!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon