Всеки добър и съвършен дар

Защото ние всички приехме [част от и бяхме снабдени с] Неговата пълнота и благодат върху благодат, и духовно благословение върху духовно благословение, и дори благоволение върху благоволение, и дар [натрупан] върху дар. ЙОАН 1:16

Ние с вас можем да живеем в победа днес, защото Святият Дух ни дава сили и възможности в живота и ни учи как да се молим. Той ни помага да се молим на Бога за това, от което имаме нужда, вместо да се опитваме да направим така, че нещата да се случват по нашия начин.

Святият Дух е Този, Който донася всеки добър дар в живота ни, всичко, от което се нуждаем. Неговите многобройни роли като Утешител, Съветник, Помощник, Ходатай, Адвокат, Този, Който ни укрепява и Който винаги е до нас, всички тези функции могат да бъдат обобщени като кажем, че Неговата цел е да се приближи колкото може повече до нас и да направи така, че животът ни да отразява Божията слава.

Бог се интересува от всеки детайл в живота ви. Той иска да ви помага за всичко в този живот. Той стои до вас през цялото време, чакайки първата възможна ситуация да влезе и да ви помогне, да ви даде помощта, от която се нуждаете. Искайте помощ толкова често, колкото имате нужда. Ние не получаваме, защото не искаме (Яков 4:2), така че искайте и искайте, и искайте. Продължавайте да искате, за да може да получите и радостта ви да бъде пълна (Йоан 16:24).


Божията част е да ни даде Неговата благодат и Дух; нашата част е да искаме Неговата помощ и да предаваме себе си на Него като съдове, чрез които да работи.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon