Вяра и благосклонност

Вяра и благосклонност

Стъпките на човека се оправят от Господа; и така, как би познал човек пътя си? (ПРИТЧИ 20:24)

Когато Дейв и аз усетихме, че Бог ни призовава да започнем телевизионно служение, започнахме да правим стъпки в тази посока с вяра. Не можехме да го осъществим без пари, така че първо писахме молба към приятелите и партньорите в служението да ни подкрепят финансово, за да започнем телевизионно служение. Чувствахме, че Бог е говорил на сърцата ни за определена сума пари, която щеше да ни е необходима, за да започнем и точно тази сума получихме.

След това предприехме още една стъпка. Нуждаехме се от продуцент и Бог се погрижи за това. Един човек беше кандидатствал при нас за работа като телевизионен продуцент три месеца преди Бог да ни предизвика за това служение. Тъй като тогава още не бяхме в телевизията, му казахме, че няма да имаме нужда от услугите му. Но на правилното време си спомнихме за него и разбрахме, че Бог е посрещнал нуждата ни още преди да сме разбрали, че имаме такава.

Следващата стъпка, която предприехме, беше да си купим време в няколко телевизии веднъж седмично. Когато програмите се изплатиха и видяхме добри плодове от тях, купихме още време. В крайна сметка влязохме в ежедневна телевизия и сега имаме ежедневна програма, която се излъчва по целия свят и искрено се надяваме да помага на милиони хора.

Бог водеше Дейв и мен стъпка по стъпка и така ще води и вас. Всеки път, когато правехме крачка на вяра, Бог беше благосклонен и аз ви насърчавам вие също да очаквате благосклонност. Бог вече знае нуждите ви и има отговор, така че когато страхът почука на вратата ви, отговорете с вяра и ще извършите велики неща.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бъдете уверени, че Бог ви води и ви дава благоволение.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon