Вярвайте във водителството на Бога

Вярвайте във водителството на Бога

Когато ходиш, стъпките ти няма да бъдат затруднени [пътят ти ще бъде ясен и отворен]; и когато тичаш, ти няма да се спънеш. (ПРИТЧИ 4:12)

С течение на годините, докато се учех да чувам Божия глас, аз осъзнах, че в крайна сметка трябва да вярвам на Божието водителство и напътствия. Ние Го молим да направлява нашите стъпки и вярваме, че Той прави това, което Го молим. Има моменти, когато чувам много ясно слово от Бога, но в повечето случаи се моля за моя ден и след това ходя с вяра. В този ден може да не се случи нищо наглед свръхестествено или мистично. Може и да няма видения, гласове или нещо необичайно, но знам в сърцето си, че Бог ме държи в безопасност и в правилния път.

Той ни предпазва от много неща, за които дори не подозираме. Чудя се колко често щях да катастрофирам, ако не се молех за Неговото водителство сутрин? Колко ужасни задръствания съм пропуснала, само защото съм усетила, че днес трябва да мина по друг път? Горещо ви насърчавам да се молите за Божието водителство и напътствия! Напомняйте си през деня: „Вярвам, че съм воден от Бог днес, както и всеки друг ден“.

В Псалом 139:2 се казва, че Бог знае лягането ни и ставането ни. Ако Той знае за всяко наше сядане и изправяне и е отделил време да ни каже това в Словото Си, тогава със сигурност Той вижда и се грижи и за всичко останало.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Можете да сте спокойни и да знаете, че Бог е с вас във всяка стъпка.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon