Вярвайте, че Бог ви чува

Вярвайте, че Бог ви чува

И дръзновението (увереността, привилегията да бъдем смели), което имаме пред Него, е това, че ако просим нещо (искаме каквото и да е нещо) по Неговата воля (в съгласие с Неговия собствен план), Той ни слуша; и ако знаем, че ни слуша, за каквото и да попросим, знаем [с установено и абсолютно знание], че получаваме [дадено ни е като наше настоящо притежание] това, което сме просили от Него. 1 ЙОАН 5:14 –15

В Йоан 11:41–42, точно преди Исус да призове Лазар да излезе от гробницата, Той се помоли: „Отче, благодаря Ти, че ме чуваш”. Каква молитва само, с каква увереност!

Сатана не иска вие да имате такъв вид увереност. Но аз ви насърчавам да бъдете уверени, когато се молите. Вземете решение, че вие сте вярващ човек, а не просяк. Отидете при трона в името на Исус – Неговото име ще привлече вниманието!

Като човешки същества, ние често се радваме, че познаваме някой важен човек и когато споменаваме името му, се надяваме, че ще получим благоволение и то ще ни отвори врати. Ако това работи за нас като човешки същества, само си помислете колко добре би работило това в небесни места – особено когато ние използваме името, което е над всяко друго име – благословеното име на Исус!

Когато се молим в Името на Исус, ние представяме пред Бога всичко онова, което е Исус. Това може да ни даде голяма увереност, че Бог чува и отговаря на нашите молитви.


Отидете при Бога в молитва – смело, с увереност. В името на Исус.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon