Гладни ли сте за повече от Него?

Гладни ли сте за повече от Него?

Защото насища жадна душа и гладна душа изпълва с блага. (ПСАЛОМ 107:9)

Когато сме гладни, полагаме големи усилия, за да си набавим храна. Мислим за храна, говорим за храна, отиваме до магазина да я купим и внимателно я приготвяме. Вярвам, че ако сме гладни за повече от Бога в живота си, трябва да се държим по същия начин. Бог е казал, че трябва да Го търсим с цялото си сърце, усърдно, с ентусиазъм, с ревност и с цялата си сериозност.

Всяка седмица отделяме много време за естествената храна, но колко време отделяме за духовната храна? Според моите изчисления, повечето от нас прекарват минимум по четиринадесет часа седмично в търсене, приготвяне и консумиране на храна. Трябва честно да се запитаме колко време прекарваме в търсене на Бога и четене на Словото. Нашата близост с Бога зависи от това колко време сме готови да отделим за развиване на взаимоотношенията си с Него. Времето е ценно за всички нас и трябва да го използваме за най-важните за нас неща. Можете да пропилеете времето си или да го инвестирате, това е ваш избор. Това, което губим, го губим, но онова, което инвестираме, се връща с дивиденти.

Горещо ви препоръчвам да прекарвате поне толкова време в търсене на Бога, колкото прекарвате в търсене на храна, и скоро ще се изпълните с Неговата мъдрост и присъствие. Когато Той изпълни душата ви със Себе Си, ще откриете удовлетворение, каквото никога не сте познавали.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Само Бог изпълва гладната душа, така че дайте Му приоритет в графика си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon