Говорете истината на себе си

Говорете истината на себе си

Ето, понеже Ти желаеш искреност вътре в човека, научи ме на мъдрост в скришното на сърцето ми. ПСАЛОМ 51:6

Бог иска да се изправим пред истината в най-вътрешното си същество, а след това може би да я изповядаме по подходящ начин на правилния човек. А понякога ние сме тези, които най-много имат нужда да я чуят.

Когато хората идват при мен за помощ в тази област, често им казвам: „Отиди, погледни се в огледалото и изповядай проблема пред себе си“. Когато сме честни със себе си, това ни освобождава!

Ако например проблемът ви е че родителите ви не са ви обичали като дете и вие сте обидени и огорчени, веднъж завинаги се изправете пред реалността на фактите. Погледнете се в огледалото и си кажете: „Родителите ми не ме обичаха и може би никога няма да ме обикнат. Но Бог ме обича и това е достатъчно!“

Не е нужно да сте от онези хора, които прекарват живота си в опити да получат нещо, което никога няма да имат. Ако сте позволили на факта, че не сте били обичани, да съсипе живота ви досега, не му позволявайте да претендира и за вашето бъдеще. Можете да направите това, което направи Давид. Изповядайте пред себе си: „Баща ми и майка ми са ме оставили, Господ обаче ще ме прибере [ще ме осинови като свое дете]“ (Псалом 27:10).

Какъвто и да е проблемът, който ви притеснява, изправете се пред него, помислете дали да не го изповядате на доверен човек, а след това го признайте пред себе си.


Когато признаем истината, миналото ще загуби своето влияние над нас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon