Голямата размяна

Голямата размяна

Възложи на ГОСПОДА това, което ти е възложил [като се освободиш от бремето си] и Той ще те поддържа; Той никога няма да позволи [последователно] праведния да се поклати (да се подхлъзне или да падне). –ПСАЛОМ 55:22

Знаете ли, че Бог иска да направи размяна с вас? Той иска вие да Му дадете всичките си грижи, проблеми и провали. В замяна, Той ще ви даде Своя мир и радост.

Бог наистина иска да се грижи за нас, но за да Му позволим, ние трябва да спрем да се опитваме да се грижим за себе си и да се тревожим за всяко малко нещо, което не можем да контролираме. Много хора биха желали Бог да се грижи за тях, но те държат да се притесняват или се опитват сами да намерят отговора, вместо да чакат Божиите насоки.

Бог ще ни даде мир, но ние първо трябва да Му дадем тревогите и притесненията си. Каква велика размяна! Ние даваме на Бога нашите тревоги, а Той ни дава Неговия мир. Ние Му даваме всичките си грижи и притеснения, а Той ни дава Неговата защита, стабилност и радост. Това е удивително благословение и привилегия – Той да се грижи за нас.


Молитва

Господи, Ти си ми предложил удивителна размяна. Ти си толкова по-способен от Мен, така че аз Ти давам всичките си грижи и приемам целия мир и радост, които Ти ми предлагаш!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon