Готовност На Ума

Готовност на ума

И беряните бяха по-благородни от солунците, защото приеха учението без всякакъв предразсъдък и всеки ден изследваха Писанията да видят дали това е вярно. ДЕЯНИЯ 17:11

Библията казва, че трябва да имаме готовност на ума. Това означава нашият ум бъде отворен за Божията воля, каквато и да е тя.

Веднъж разговарях с една млада дама, която беше преживяла скръб поради един развален годеж. Тя искаше връзката ѝ да продължи и мислеше, надяваше се и вярваше, че бившият ѝ годеник чувства същото.

Посъветвах я да има „готовност на ума“, в случай че не се получи така. Тя попита: „Ами това не е ли песимистично?“

Не, не е. Негативизмът би казал: „Животът ми е приключил. Никой никога няма да ме иска. Ще бъда нещастен завинаги.“
Позитивното мислене казва: „Наистина ми е тъжно, че това се случи, но ще се доверя на Бога. Ще се моля и ще вярвам връзката ни да бъде възстановена; но повече от всичко желая съвършената Божия воля. Ако не се получи така, както искам, ще оцелея, защото Исус живее в мен. Може да е трудно, но аз се доверявам на Господ. Вярвам, че в крайна сметка всичко ще се нареди по най-добрия начин“.


Практикувайте позитивно отношение във всяка възникнала ситуация. Бог е обещал да извлече добро от всичко, което се случва в живота ви в момента.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon