Даването трябва да ви струва нещо

Даването трябва да ви струва нещо

А царят каза на Орна: Не! Непременно ще го купя от тебе за определена цена; защото не искам да принеса на ГОСПОДА, моя Бог, всеизгаряния, за които не съм платил нищо. –2 Царе 24:24

Вярвам, че в Божията икономика не си струва да имате нищо евтино. Бог даде Своя единствен Син, за да ни освободи, и докато ние никога няма да можем да направим подобна жертва, ние трябва жертвоготовно да Му предложим нещо, което за нас има стойност. Цар Давид каза, че той не би дал на Бога нещо, което не му струва нищо. И аз съм разбрала, че истинското даване не е даване, освен ако не мога да го усетя.

Раздаването на дрехи и неща от домакинството, които не ми трябват вече, може да бъде един приятен жест, но това не се равнява на истинско даване. Истинското даване се случва, когато аз дам на някого нещо, което искам да задържа за себе си.

Сигурна съм, че сте минали през този вид изпит, когато Бог ви казва да дадете на някого нещо, което харесвате. Но когато осъзнаете как Той даде единственият Си Син за нас, поради Неговата любов към нас, това не ви ли кара да поискате и вие също да дадете от себе си?

Простата истина е следната: Ние трябва да даваме, за да бъдем щастливи, а даването не е истинско даване, ако не ни струва нищо.

Молитва

Господи, аз искам моето даване да има смисъл. Кажи ми какво и кога Ти искаш да дам, за да помогна или просто да благословя някой друг. Аз искам да давам на другите хора, както Ти даде Своята любов на мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon