„Да говорим нето“

В многото говорене грехът е неизбежен; а който въздържа устните си, е разумен. –Притчи 10:19

Всички ние трябва да се научим как да поставяме и как да поддържаме граници с нашите думи. В Притчи 10:19 се казва: В многото говорене грехът е неизбежен, а който въздържа устните си, е разумен. С други думи хората, които говорят много, често ще се забъркват в неприятности.

Поради факта, че в нашите думи има голяма сила, вие и аз трябва да се научим да казваме само това, което трябва да бъде казано. Бих искала да нарека това „да говорим нето“. Когато ни плащат, повечето от нас получават платежно с нетната ни заплата – всичко, което трябва да бъде извадено, вече е било взето от брутото.

Можем да приложим същия този принцип и към нашето говорене и реч.

Вие трябва да премахнете определени видове думи от речта си, още преди да са излезли от устата ви. Това включва негативни изявления, клюки, неискрено ласкателство, сарказъм или да използвате груб хумор. Вместо това, изберете да говорите добре за другите, като откривате и се фокусирате върху добрите им качества. Те ще го оценят и ще бъдат насърчени, и така няма да си докарвате неприятности!

Молитва

 Господи, искам „да говоря нето“ и да няма никакви проблеми. Укрепвай ме и ме насърчавай, докато живея и спазвам Твоите граници с думите си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon