Да забравим за себе си

Да забравим за себе си

Съразпънах се с Христос и сега вече не аз живея, а Христос живее в мен; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене. –ГАЛАТЯНИ 2:20

Павел казва, че е бил съразпънат с Христос. С други думи, Той трябваше да спре да мисли за себе си, за да живее за Бога. И ние сме насърчавани да направим същото.

На този етап вие може би си мислите: Ами аз? Кой ще се погрижи за мен? Това обикновено е мисленето, което ни спира да живеем по начина, по който Бог иска да живеем.

Много е лесно просто да мислим за това какво искаме, мислим или чувстваме, но да живеем за себе си всъщност е един празен начин на живот, който е изпълнен с притеснения и тревоги. Удивително е как това да се съсредоточим върху Бога и върху това какво можем да направим за другите носи свобода от страха дали ще имаме онова, от което се нуждаем или искаме.

Тайната на това да имаме радост е по-скоро да предадем живота си, отколкото да го запазим. Когато преместите вашия фокус от себе си и се фокусирате върху Бога, Той може да ви покаже как да живеете така, че животът ви да има смисъл.

Насърчавам ви да започвате дните си като посвещавате себе си на Бога, Който е верен. Когато правите това, Той винаги ще ви помага да живеете един богоугоден живот.


Молитва

Господи, аз Ти предавам очите си, ушите си, устата си, ръцете си, краката си, сърцето си, финансите си, дарбите си, талантите си и способностите си, времето и енергията си – предавам ти всичко в мен! Аз не искам да живея за себе си – искам да живея за Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon