Да израстваме в проницателност

Духът Господен ще почива върху него, Дух на мъдрост и разум… и Той няма да съди според каквото гледа с очите си, нито ще решава, според каквото чува с ушите си. –ИСАЯ 11:2-3

Исус живееше Своя живот с разпознаване и проницателност. Тази проницателност не се основаваше на повърхностните усещания в Неговата плът – тя беше резултат от Неговото близко и интимно общуване и взаимоотношение с Неговия Баща – Бог Отец. Същият този дар на проницателност е на наше разположение чрез взаимоотношението, което имаме с Бога.

Така че как действа тя? Преди да направите каквото и да било, вие трябва бързо да проверите в духа си, за да видите дали нещата, които искате да направите, са правилните. Ако имате мир, то тогава действайте. Но ако се чувствате неудобно, или сте объркани и разтревожени, останете в същото положение и не действайте.

Например понякога ми се е случвало, когато съм в мола и съм готова да купя нещо, още преди да стигна до касата, аз усещам безпокойство в духа си, което е като леко побутване или намек от Святия Дух да не правя тази покупка.

Вълнуващото нещо в такива моменти е че всеки път, когато вие и аз изберем да послушаме Святия Дух и да Му позволим на да ни покаже правилното решение, нашият дух става по-силен в Бога и все повече от Божията сила се освобождава в живота ни и започва да действа в плода на Духа.

Предавайте се на Святия Дух и следвайте Неговото водителство, и ще израствате в същата проницателност, в която ходеше Исус.

Молитва

Господи, аз не искам да вземам решения, които се основават на моите повърхностни или егоистични желания. Аз искам да ходя в разпознаване и проницателност. Когато се допитвам до Теб при вземане на решения, давай ми тревожен сигнал за желанията, които не са от Теб, и ми давай мир, когато следвам Твоите пътища.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon