Да изхвърлим страха навън

Да изхвърлим страха навън

В любовта няма страх [ужасът не съществува], а съвършената любов изпъжда страха и всяка следа от ужас и терор навън. –1 Йоан 4:18

Искам да говоря с вас за една дума с пет букви: СТРАХ!

Много от нас вероятно могат да си спомнят, времето когато бяхме деца, ако кажехме лоша дума нашата майка ни заплашваше, че ще ни измие устата със сапун. Ами, ако „страх“ е мръсна дума с пет букви, то тогава вярата в Божията любов е съпунът!

Аз не говоря за слаба вяра. Аз говоря за силна вяра в Божията безусловна, неограничена, непоколебима, съвършена любов към нас.

Първо Йоан 4:18 ни учи, че да разбираме Божията любов за нас ще ни избави от нашите страхове. Сега това не означава, че ние никога няма да изпитаме страх, но вярата в Бога и в Неговата любов ще ни направи способни „да действаме, въпреки че се страхуваме“, ако трябва да го направим.

Бог иска да знаете, че Той е с вас. Той ще ви води и ще ви напътства, така че можете да вложите своята увереност и вяра в Него! Запомнете, Неговата любов е съвършена, дори когато ние не сме. Той няма да ни обича повече или по-малко поради нашите грешки. Не е ли добре да знаете, че Бог ви обича точно там, където сте? Тази мисъл не повдига ли вашата вяра и не намалява ли страха ви в някаква степен?

Вие и аз ще изпитваме страх от време на време. И когато това се случи, ние можем да се фокусираме върху Бога и да знаем, че Той ще ни преведе през всяка ситуация, с която се сблъскаме.

Съвършената Божия любов е тази, която изгонва страха ни всеки път, а не нашето съвършенство.

Молитва

Господи, само Твоята любов може да изгони моя страх, така че аз поставям вярата си в теб. Зная, че Твоето присъствие е с мен и че Ти ще ме водиш в ситуациите, когато се страхувам. Аз приемам Твоята любов.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon