Да и не

Да и не

Има ли между вас човек, който, ако му поиска синът му хляб, ще му даде камък или ако поиска риба, ще му даде змия? (МАТЕЙ 7:9-10)

Ние невинаги сме достатъчно мъдри, за да знаем правилните неща, за които да се молим, но днешният стих обещава, че ако поискаме хляб, Бог няма да ни даде камък и ако поискаме риба, няма да ни даде змия. Има моменти, в които мислим, че се молим за хляб, когато всъщност се молим за камък. С други думи, може да се молим за нещо, което искрено вярваме, че е правилно, но Бог знае, че ако удовлетвори подобна молба, това ще бъде изключително вредно за нас

Ние имаме способността с цялата си невинност да се молим за нещо, което е потенциално опасно или вредно за нас, без въобще да го осъзнаваме. В тези моменти трябва да се радваме, че Бог не е отговорил на молитвата ни! Ние не подозираме, че отговорът на подобни молитви би означавал да пуснем змия в дома си. Трябва да Му се доверим достатъчно, за да кажем: „Боже, имам увереност да се моля за всичко. Но не искам нищо, което не е Твоята воля за мен. И аз ти се доверявам, Боже. Ако не получа това, за което се моля, ще зная, че не е правилното време или Ти имаш нещо по-добро за мен и аз просто не съм се сетил да го поискам“. Никога не си позволявайте да роптаете когато Бог не ви дава всичко, което искате.

Бог иска ние да бъдем благословени. Той иска да имаме не просто това, което желаем, а това, което е най-доброто за нас. Ако наистина се осланяме на Бога, трябва да Му се доверим когато Той казва „не“ на нашите молби. Точно така, както се доверяваме когато казва „да“.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Доверете се на Бога когато казва „не“ и когато казва „да“.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon