Да направим с времето си най-доброто, което можем

Да направим с времето си най-доброто, което можем

Живейте целенасочено, достойно и правилно, не като глупавите и обезумелите, но като мъдрите (разумните, интелигентни хора), като правите с времето си най-доброто, на което сте способни [изкупувате всяка възможност], защото дните са лоши. –ЕФЕСЯНИ 5:15-16

Времето наистина лети, нали? От друга страна в някои ситуации може да изглежда, че времето пълзи! Без значение колко бързо или бавно го усещате, времето минава, и всеки от нас има само определено количество време на тази земя. Като имам предвид това, искам да ви попитам какво правите с времето си?

Времето е толкова голям подарък от Бога! Виждам всеки ден как Той отделя време да ни направи такива, каквито иска да бъдем. И след това, в Неговата милост и благодат, Той ни дава време да се съгласим с това, което прави в живота ни, за да можем да преживеем Неговата доброта.

Така че… запитайте се: Аз съгласен ли съм с това, което Бог прави в мен? Или се съпротивлявам и се боря, опитвайки се да правя нещата по своя начин?

Мога да ви уверя, че ако се борите с Бога, вие просто си губите времето, но ако сте в съгласие с Него, вие използвате времето си за велики неща.

Запомнете, Бог е добър и милостив. Той отделя времето, което Му е необходимо. Ние може да си мислим, че Той прекалено много се бави, когато всъщност поради доброта Си Той просто ни чака да застанем в позицията, която съответства на работата, която върши в нас. Той няма да бърза. Той е търпелив. Нашата борба и съпротива само забавя нашия напредък.

Така че може би това е подходящо време да промените вашите възгледи и да започнете да гледате напред към един нов начин на вършене на нещата… нова перспектива за живота… обновена вяра и доверие в Единствения, който винаги работи в нас… и винаги за наше добро.

Насърчавам ви да се доверите на Бога и да прекарате време, в което да обмислите нещата и да се съгласите с това, което Той върши в живота ви. Нека той да определи вашите цели. Дълбоко в сърцето си трябва да знаете, че Бог има големи планове и без значение колко време ще Му отнеме, Той ви обича и в сърцето Си винаги иска най-доброто за вас.

Молитва

Господи, аз не искам да си губя времето като се боря с Теб. Искам да прекарвам времето си в съгласие с чудесната работа, която Ти извършваш и завършваш в мен. Благодаря ти, че когато започна да си губя времето, Ти винаги ми напомняш, че Ме обичаш, и че Твоето време винаги е най-доброто.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon