Да побеждаваме по Божия начин

Да побеждаваме по Божия начин

Направѝ ме, Господи, да позная пътищата Ти, научи ме на пътеките Си. (ПСАЛОМ 25:4)

Повечето от нас са щастливи, когато получим онова, което искаме. Това е човешката природа. Но когато ходим с Бога както трябва, други неща стават по-важни от това да видим желанията си изпълнени – неща като това да търсим Божиите желания за живота си, да чуваме Неговия глас, когато трябва да вземаме решения и да бъдем покорни на Неговото водителство във всяка ситуация.

Дейв и аз веднъж видяхме картина в един магазин в мола и аз исках да я купя. Дейв не мислеше, че имаме нужда от нея, така че аз пуснах едно от моите мълчаливи гневни избухвания – просто замълчах, защото бях ядосана.
Дейв ме попита: „Добре ли си?”

Аз отговорих: „Добре съм. Добре съм, добре, просто много добре.” Аз отговорих с устата си, докато умът ми си мислеше: Ти винаги се опитваш да ми казваш какво да правя. Защо не можеш просто да ме оставиш на мира и да ме оставиш да правя онова, което си искам? Не, не, няма пък!

Аз продължих да се цупя около час. Опитвах се да манипулирам Дейв. Знаех, че с неговата флегматична индивидуалност той по-скоро би ме оставил да направя това, което искам, отколкото да се бори с мен. Аз бях прекалено незряла в Господа, за да разбирам, че моето поведение не е богоугодно.

Аз започнах да настоявам Дейв да купи картината и накрая ние я купихме. Когато я поставих в дома си, Святият Дух ми каза: „Знаеш ли, в действителност ти не победи. Ти получи картината, но ти все пак загуби, защото не го направи по Моя начин.”

Единственият начин да побеждаваш в живота е да правиш нещата по Божия начин. Тогава, дори да не получим онова, което искаме, ние получаваме най-голямото удовлетворение от това да знаем, че сме се покорили на Неговия глас. А това надминава удовлетворението, което идва от което и да е земно притежание или постижение.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Когато Божият начин стане вашият начин, вие сте на път да получите огромна доза мир и радост.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon