Да постигнем съгласие с нашия брачен партньор

Да постигнем съгласие с нашия брачен партньор

Защото, където двама или трима са събрани (привлечени заедно, като Мои последователи) в Мое име, там съм и Аз посред тях. –МАТЕЙ 18:20

В Библията се казва, че има сила в съгласието. Това е вярно, особено що се отнася за брака. Моят съпруг Дейв и аз имаме такива характери, че може да кажем, че сме абсолютно противоположни. Въпреки това Бог ни прави едно все повече и повече, така че вече започваме да мислим по един и същи начин и да искаме все повече едни и същи неща всеки ден. Ние все още си имаме две различни личности, но сега можем да видим, че Бог е събрал нашите различия заедно с някаква цел.

Ако искате да имате сила в брака си и в молитвения си живот, то тогава трябва да се разбирате. Големият въпрос е: Как могат двойките, които не живеят в съгласие, да се научат да се съгласяват? Съгласието идва, когато хората, които участват в брака, спрат да бъдат егоисти.

Егоизмът е незрял вътрешен фокус. Ключът е да се грижим за онова, от което другият човек се нуждае, да бъдем готови да смирим себе си и да направим всичко необходимо да посрещнем тези нужди.

Когато това се случи, вие можете да живеете в съгласие пред Господа, а където двама или трима се съгласят в Неговото име, Бог е там заедно с тях. Така че направете избор с брачния ви партньор днес да търсите съгласие и единство пред Господа.


Молитва

Господи, аз искам да преживея силата на съгласието в моя брак. Помогни ми да живея безкористно, за да можем ефективно да се обединим в едно в Твоето име.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon