Да предадем всичко на Бога

Да предадем всичко на Бога

Почитай ГОСПОДА от капитала си и от имота си [от праведния си труд] и от първото на целия доход. Така ще се изпълнят житниците ти с изобилие и линовете ти ще преливат от ново вино. –ПРИТЧИ 3:9-10

Много хора искат да получават от Бога, но не са готови да предадат себе си изцяло на Него. Истината е, че би било добре за всички нас често да правим оценка на живота си и на състоянието на сърцето си, за да стоим фокусирани върху Бога, като сме в готовност да дадем и да направим всичко, което Той поставя в сърцето ни. И ще има време, когато трябва отново да направим посвещение, да даваме и да инвестираме, и да предаваме себе си, времето и парите си в Божието дело.

Не се оставяйте дяволът, чрез мисли на страх, да ви разубеди да давате. Исус ни насърчава да не се тревожим и да не се безпокоим за нищо, защото Бог знае какви са нашите нужди и обещава да се грижи за нас (вж. Матей 6:25-34).

В Притчи 3:9-10 се казва: Почитай ГОСПОДА от капитала си и от имота си [от праведния си труд] и от първото на целия си доход. Така ще се изпълнят житниците ти с изобилие и линовете ти ще преливат от ново вино. Когато предадете всичко на Бога, Той ще бъде верен да се погрижи за вас.

Предайте себе си на Бога. Дайте Му всичко, което сте, всичко, което се надявате да бъдете, всичките си мечти, видения, надежди и желания. Направете всичко Негово и Той ще изяви силата Си чрез вашия живот.

Молитва

Господи, днес аз Ти предавам всичко мое: ръцете си, устата си, ума си, тялото си, парите си и времето си. Всичко, което имам, е Твое. Аз искам да извърша Твоята воля днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon